Menu Close

Prva vrtićka biciklijada

S novom pedagoškom godinom otvaramo i neke nove tradicije. Po prvi put, u našem gradu održana je PRVA VRTIĆKA BICIKLIJADA.

Biciklijada je sadržavala edukativni dio u kojem su najstarije vrtičke skupine kroz kviz znanja ”Promet nije šala ni opasnost mala” pokazale svoje znanje o prometu, opasnostima u prometu, pravilima i njihovoj važnosti. Ono što je isto bitno za naglasiti su rezultati provedene ankete među roditeljima koji šalju alarm roditeljima za pojačanu opreznost u prometu, ali također i potrebu za educiranjem o važnosti o sigurnosti u prometu od najranijih dana.

Anketirano je 156 djece, a među njima je 90 djece potvrdilo da njihovi roditelji za vrijeme vožnje pričaju na mobitel. 32 djece je izjavilo da njihovi roditelji ne vežu sigurnosni pojas. 66 roditelja ne stavlja dijete u sjedalicu. Kroz crveno svjetlo je prošlo 7 roditelja, a čak 77 roditelja stavlja dijete na prednje sjedalo.

Nadamo se kako su roditelji, čuvši ove rezultate – odlučili učiniti neke promjene dok su za volanom.

Uslijedilo je natjecanje u četiri kategorije – tricikl, guralice, bicikl s pomoćnim kotačima i bicikl bez pomoćnih kotača. Preko 90 djece je sudjelovalo u utrci, a svatko tko je došao do cilja je zasluženo odnio pobjedu.

“Djeca od najranijeg djetinjstva trebaju stjecati navike vezane uz sigurnost u prometu, a to se postiže samo kontinuiranim radom. Kako polaskom u školu postaju aktivni sudionici u prometu mi u vrtiću djelujemo preventivno i provodimo niz aktivnosti iz prometnog odgoja, a ova je biciklijada koja se održava pod geslom”Počni rano, živi zdravo” jedna od njih”  –  ravnateljica vrtića, Mirjana Kulić

Dragi roditelji, poruka za Vas – predstavljajte ispravan model ponašanja u prometu svojoj djeci jer će jedino tada cjelokupan prometni odgoj od rane dobi, dobiti svoj puni smisao. 

Svim natjecateljima podijeljene su diplome, a mogli su se okušati i u likovno-kreativnim radionicama. Pokrovitelji vrtićke biciklijade su Grad Vukovar, Vodovoda grada Vukovara, HAK-a, Udruga biciklivo-rekreativo te Sportski objekti Vukovar i Udruga kineziologa.

Povezane vijesti