Menu Close

Jesenske svečanosti u našem vrtiću

Listopad je vrijeme ispunjeno različitim jesenskim aktivnostima u našem vrtiću. Skupa s našim odgojiteljicama, naši najmanji su istraživali prirodu i vrijeme u jesenskim šetnjama, hodali kroz lišće i osluškivati njegovo šuštanje, igrali se “zlatne kiše”, prikupljali lišće, preskakali hrpice lišća. Jesenske plodove smo koristili za poticaje mnogih vještina, sposobnosti, kompetencija, senzornih unosa…Od plodova jeseni pravljene su ogrlice, jesenske slike, lutke i broševe. Stvorili smo male pekare i kutiće u našem vrtiću u kojima smo izrađivali razna peciva. Pripremali smo juhu od bundeva, mijesili pite od jabuka te pekli muffine i kruh, a jedna skupina se pokrenula i u spremanje zimnice, pa su radili kompote od jabuka. 

Sve aktivnosti su bile priprema za obilježavanje ”Dana kruha” koji su i ove godine obilježeni u svim objektima. Uz blagoslov župnika, djeca su pridonijela blagoslovu kruha i svojim nastupima.

Završni događaj jesenske svečanost su predstave koje odgojiteljice pripremaju za djecu. Visokomotivirana skupina odgojitelja, iz godine u godinu, svestrano ulaže svoj napor u rad s djecom, u okviru dramske sekcije kojoj je osnovna metoda rada-igra. Upravo u toj integraciji praktičnog iskustva odgojiteljica, sazdane su mnogobrojne vrijednosti naše dramske skupine. Predstave su popraćena veseljem i smijehom. Dramskom skupinom čuvamo dječji smijeha, jer njihov osmjeh je naš uspjeh.

Povezane vijesti