Menu Close

Projekt ”Škola za Afriku” u skupini “Božje ovčice” i “Patkice”

Početkom pedagoške godine započinjemo rad na Unicefovom projektu Škola za Afriku. U projekt su uključene dvije odgojne skupine: mlađa odgojna skupina „Patkice“ i mješovita vjerska odgojna skupIna „Božje Ovčice“.

Raznim istraživačko spoznajnim aktivnostima istražujemo i upoznajemo čudesni biljni i životinjski svijet kontinenta Afrike, raznim audio vizualnim poticajima upoznajemo kulturu i običaje stanovnika tog kontinenta te svoje spoznaje i znanja likovno- kreativno izražavamo.

Kroz simboličke igre još bolje upoznajemo kulturu življenja te se uživljavamo u način života, način odijevanja i običaje koji se njeguju na dalekom kontinentu. Raznim imitativnim igrama i igrama mašte „putujemo“ u čudesni svijet otkrivajući najzanimljivije činjenice o tome kako žive djeca širom Afrike.

Kroz edukativne priče i igrokaze širimo spoznaju i počinjemo razumijevanje prava djece. Koliko se ona poštuju kod nas? Koliko se prava djece poštuju u drugim mjestima? Koliko  je važno svakom djetetu pružiti sve ono što mu je potrebno kako bi raslo sretno i zdravo zadovoljavajući sve svoje potrebe te poštujući prava koja mu pripadaju?

Uz pomoć roditelja i šire zajednice uspjeli smo prikupiti novčana sredstva za djecu u Africi. Novac se prikupljao na različite načine: prikupljanjem plastičnih boca, izrađivanjem i prodajom kolača… Također nastavljamo i dalje prikupljati sredstva te planiramo oformiti “buvljak“ u vrtiću, posijati cvijeće  i prodavati sadnice i još mnogo toga.

Povezane vijesti