Menu Close

Skupinu “Ribice” posjetili su dinosauri

Iako je ovo tjedan ljubavi, crvene, bolje, srca, romantike i sve ono što obilježava Valentinovo, skupina Ribice u PO Mitnica imala je jedan drugačiji dan. U cjelokupnom odgojno-obrazovnom radu vodimo se interesima djece, a djeca iz Ribica već dulje vrijeme pokazuju zanimanje za otkrivanjem svijeta dinosaura. 

Svaka tema može biti prikladna za razvijanje dječjih vještina i kompetencija u svim razvojnim područjima. Stoga su nam dinosauri poslužili da se kroz njih vježbamo u modeliranju, razvijamo preciznost, koordinaciju oko-ruka, učimo boje i utvrđujemo dosadašnje spoznaje, povezujemo jednake cjeline, potičemo dječju radoznalost, budimo u njima male istraživače-arheologe koji će kopati i tragati stare kosti, oslobađati dinosaure iz ledenih kugli… Dinosauri su poslužili i za proširenje dječje kreativnosti u likovnom izražavanju različitim tehnikama. Osim toga, morali smo ih i nahraniti ubacivanjem loptica u njihova usta, pa smo se na taj način razvijali i u tjelesnom području.

Poticajna okolina, osmišljene aktivnosti, pripremljeni materijali i osluškivanje dječjih interesa predstavljaju temelj cjelokupnog našeg rada. Stoga smo uvijek spremni primiti i nesvakidašnje goste kao što su dinosauri ako bi to značilo da ćemo uljepšati dan našim najmanjima i poticajno djelovati na njihov cjelokupni razvoj.

Povezane vijesti