Menu Close

IZLET U KOPAČKI RIT I POSJET VODENICI NA DRAVI

Odgojiteljice skupina Maslačak, Ljubičice (PO Leptirić) kao i odgojiteljice iz PO Sotin, u suradnji s roditeljima djece iz njihovih skupina organizirale su cjelodnevni izlet u Osijek i njegovu okolicu.

Posjetili smo park prirode Kopački rit. Sunčano vrijeme omogućilo nam je ugodnu šetnju parkom prirode, vožnju vlakićem i vožnju brodom.  Uz stručno vodstvo djelatnika Kopačkog rita, djeca su bila upućena u sve ono što ih okružuje. Saznala su kojom rijekom plove, koje sve ptice vide oko sebe, kako se ptice prehranjuju, imala su prilike vidjeti kako ptice love svoju hranu iz rijeke, kakvo je drveće koje nas okružuje, kako se prema prirodi trebamo ophoditi  i još mnogo toga. Djeci iz skupine Maslačak je ovo bio dobar uvod u ono što će raditi tijekom ove godine, a to je upravo otkrivanje biljnog i životinjskog svijeta kroz projektni rad.

Naša sljedeća destinacija bila je Vodenica na Dravi. Već je prethodno iskustvo naše vrtićke djece koja su posjetila vodenicu, ukazivalo da će nam taj posjet zaista ostati zapamćen. I nismo se prevarili. Djeca najbolje uče upravo čineći, a ovim posjetom im je to bilo omogućeno.

Veliki broj djece je taj dan prvi put iskusio nešto novo: prva vožnja autobusom, odlazak u Kopački rit, vožnja brodićem, netko je prvi put okusio domaći kruh namazan s masti ili bijelom linoladom (uključujući i odgojiteljice), neki su prvi put vidjeli kako nastaje kruh, kako se prije krunio kukuruz … A cjelokupni  izlet je još jedan pokazatelj važnosti upravo iskustvenog učenja.

”Iskustvo je najbolji učitelj” – Ciceron

Povezane vijesti