Menu Close

DRUGA VRTIĆKA BICIKLIJADA

U organizaciji Dječjeg vrtića Vukovar I, u središtu Vukovara, a u okviru Međunarodnog tjedna djeteta, održana je Druga vrtićka biciklijada. Bila je ovo još jedna prilika da mališani u kvizu znanja pokažu koliko znaju o prometu i sigurnosti u prometu.

Biciklijada je sadržavala edukativni dio u kojem su najstarije vrtićke skupine kroz kviz znanja ”Promet nije šala ni opasnost mala” pokazale svoje znanje o prometu, opasnostima u prometu, pravilima i njihovoj važnosti. Ono što je isto bitno za naglasiti su rezultati provedene ankete među roditeljima koji šalju alarm roditeljima za pojačanu opreznost u prometu, ali također i potrebu za educiranjem o važnosti o sigurnosti u prometu od najranijih dana.  

„Djeca od jeseni kreću u školu i samim time postaju aktivni sudionici u prometu tako da je svrha i ove biciklijade i kratkoga kviza stjecanje znanja vrtićanaca o ponašanju u prometu“
ravnateljica vrtića, Mirjana Kulić

Dragi roditelji, poruka za Vas – predstavljajte ispravan model ponašanja u prometu svojoj djeci jer će jedino tada cjelokupan prometni odgoj od rane dobi, dobiti svoj puni smisao. 

Svim natjecateljima podijeljene su diplome, a mogli su se okušati i u likovno-kreativnim radionicama. Pokrovitelj vrtićke biciklijade je Grad Vukovar.

Povezane vijesti