Menu Close

KADA VRTIĆANCI ZALUTAJU U BAJKU …

Iskoristili smo priliku visokih listopadskih temperatura, pa smo napustili prostore vrtića i krenuli otkrivati neke druge čarolije. 

Djeca Centralnog objekta (skupine: Vjeverice, Pčelice i Golubići) posjetila su Vrtnu bajku u Čepinu. Vrtna bajka je obiteljski botanički vrt s oko 250 vrsta biljaka i zoo vrt malih životinja (brojne vrste egzotičnih ptica, kanadske prugaste vjeverice, nekoliko vrsta zečeva, patke karolinke i mandarinke, ukrasne koke, ribice).

Vrtna bajka je u 2018. godini proglašena za najljepši vrt u Hrvatskoj prema izboru stručnog žirija i čitatelja časopisa D&D VRT.

Djeca su imala priliku vidjeti životinje koje je teško vidjeti i u zoološkom vrtu, kao što su Bijela vjeverica. U dvorištu Vrtne bajke nalazi se stogodišnje stablo kruške. Iako je u Slavoniji poznata izreka ”ravno dok god ti pogled seže” u Slavonskoj Vrtnoj bajci  nalazi se Gitino brdo na nadmorskoj visini od 500mm. U Vrtnoj bajci postoji i kućica Djeda Mraza koji tamo puni baterije prije nego krene raznositi darove. Cijela vrtna bajka ispunjena je vilama, natpisima iz različitih bajki i najčarobnijim mjestima.

https://vrtnabajka.com/gallery/detalji-2/

Sljedeća destinacija nam je bila Vodenica na Dravi. Prijašnje iskustvo nam je pokazalo da Vodenica izaziva oduševljenje kod djece, pa ništa drugačije nije bilo ni ovaj put. Da bi došli do Vodenice morali smo i preći preko rijeke Drave, pa smo imali još jedno novo iskustvo, a to je vožnja Kompom.

S obzirom da smo u tjednu jesenskih svečanosti i blagoslova kruha, posjet Vodenici – bio je odlična potvrda svega onoga što su djeca prethodnih dana otkrivala u svojim vrtićkim skupinama. Imali su prilike vidjeti kako se melje žito, kako se kruni kukuruz, a mogli su okusiti i domaći kruh s domaćom bijelom linonadom.

Povezane vijesti