Menu Close

DJECA IZ PO ”LEPTIRIĆ” POSJEĆUJU MEMORIJALNI CENTAR DOMOVINSKOG RATA VUKOVAR

Skupine Maslačak i Ljubičice posjećuju Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Odgoj djece ne ostvaruje se samo unutar ograde vrtića. Vrata vrtića širom su otvorena svijetu i životu kako bi ih djeca doživjela u njihovom izvornom obliku. Kroz posjete, djeca proširuju svoje spoznaje, uče o svojoj sigurnosti, odmjeravaju svoju samostalnost i neovisnost te skupljaju uspomene za buduće dane. Pod utjecajem medija često se dive krivim herojima, ali ovih dana su upoznali prave heroje, ljude koji su zaslužni za njihov miran san.

Tijekom posjeta, spoznali su opasnost koja im prijeti ukoliko se susretnu sa zaostalim minsko eksplozivnim napravama i oružjem iz Domovinskog rata. Najveći dojam na djecu ostavili su vojni brod, avioni i tenkovi. Zahvaljujemo zaposlenicima Memorijalnog centra Domovinskog rata na stručnom vodstvu i edukaciji primjerenoj djeci predškolske dobi.

Posjet centru grada, iskoristili smo i za posjet policiji, pa zasigurno možemo govoriti o ispunjenom vrtićkom danu u kojem smo još više proširili suradnju s lokalnom zajednicom, pa otkrili nove stavi o gradu na Dunavu! 

Povezane vijesti