Menu Close

NASTUP VJERSKE SKUPINE ”BOŽJE OVČICE’

Dječji vrtić Vukovar I, u sklopu svog rada već treću godinu provodi vjerski program i to na dva načina: kroz kraći program vjerske igraonice koji se provodi u Centralnom objektu i rad vjerske skupine u PO Mitnica.

Vjerska skupina u PO Mitnica nosi naziv ”Božje ovčice”. Riječ je o mješovitoj vrtićkoj skupini. Prošle godine smo njihov rad mogli vidjeti na maloj polnoćki i prilikom posjeta đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita Đure Hranića uoči Božića. Suradnja sa župom Sv. Filip i Jakov se tu ne zaustavlja. Krajem pedagoške godine, u suradnji s fra Matijom, organizirali smo i hodočašće u Aljmaš.

Jučer je održan prigodan program koji su pripremili za sve župljane u Pastoralnom centru sv. Bono. Djeca iz Božjih ovčica predstavili su se s priredbom ”U Betlehemskoj noći…”.

Iako su uvježbavali predstavu samo tjedan i pol dana, a većina djece je i prvi put stala pred mikrofon, sa sigurnošću možemo reći kako je predstava bila prava blagdanska poslastica za oči i uši roditelja, bake, djedova i svih koji su svojim dolaskom podržali rad naših mališana, a samim time i rad vjerske skupine.

Povezane vijesti