Menu Close

BESPLATNA ŠKOLA KLIZANJA

Na vukovarskom klizalištu započela je škola klizanja za dječje vrtiće. Zahvaljujući gradu Vukovaru, od 13.-24. siječnja, oko 130 predškolskih obveznika uključenih u redoviti predškolski program dječjeg vrtića Vukovar I, pohađa školu klizanja, a jedan je već zaradio i svoje diplome. Polaznici vukovarskih dječjih vrtića će u tjedan dana naučiti vještine klizanja kojima ih strpljivo uči profesor kineziologije i specijalist za zimske sportove Teodor Šteter, naglasivši kako je svaka nova sezona sve bolja i uspješnija.

-Uspio sam oformiti  tim suradnika koji žele raditi. Jer sa ovim brojem djece vrlo je teško raditi sam. Oformili smo tri grupice djece, treniramo svakoga dana i za pet dana oni će  naučiti klizati- rekao je Šteter te izrazio zadovoljstvo suradnjom s Gradom Vukovarom i Sportskim objektima Vukovar.

”Uistinu smo sretni i zahvalni što je Grad Vukovar osigurao trenera da nauči klizati djecu starije predškolske skupine. Imamo besplatno klizalište i djeca će tijekom cijele zime moći uživati na ledu nakon što usvoje potrebna znanja i vještine. Drago mi je što se vesele i žele što prije naučiti klizati” – izjavila je ravnateljica, Mirjana Kulić

A što kažu djeca:

S.B. – Svidjelo mi se klizanje jer smo svaki dan išli i naučila sam klizat. Pomogla sma i prijateljima naučit klizat.

J.P. – Jako sam sretan što sam naučio klizat i igrao sam hokej

L.M.T. – Svidjelo mi se natjecanje u vožnji između čunjeva.

L.P. – Svidjelo mi se što sam naučila sama klizat i što sam dobila diplomu.

Cilj škole klizanja nije napraviti vrhunske sportaše nego je u interesu omogućiti klincima da uživaju na ledu, a kasnije i samostalno dolaze na klizanje.

Povezane vijesti