Menu Close

PODRUČNI OBJEKT LEPTIRIĆ NAJBOLJI JE VRTIĆ U HRVATSKOJ!

U izboru najboljih i najljepših vrtića u Hrvatskoj koji je organizirao portal Gradonačelnik.hr sudjelovalo je 57 vrtića, a titulu najboljeg osvojio je DV VUKOVAR I, PODRUČNI OBJEKT LEPTIRIĆ.

Portal Gradonačelnik.hr svake godine organizira izbor za najljepši vrtić putem glasovanja na Facebooku. Ove godine natjecanje se podiglo na višu razinu te je uz izbor za najljepši vrtić, organiziran i izbor za najbolji vrtić o čemu je odlučivao stručni žiri.

Glasanjem na Facebooku u top 10 najljepših vrtića našao se Centralni objekt DV Vukovar I. Zahvaljujemo svima koji su nas podržali svojim lajkom!

Za titulu najboljeg vrtića natjecalo se 38 vrtića. Stručni žiri kojeg su činili ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, viša savjetnica za predškolsko obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje Luja Zamečnik, te Zdravko Ivić ispred projekta Gradonačelnik.hr, imao je zahtjevan zadatak izabrati najbolje među 38 pristiglih prijava i vrtića koji su se natjecali po svojim nadstandardima – od same kvadrature po djetetu, broja odgajatelja, kuhara, stručnog osoblja, pa do dodatnih programa i projekata kojima podižu kvalitetu usluge za svoje polaznike.

Nakon pomne analize i usporedbe pristiglih prijava, po ocjenama i bodovima žirija najbolji vrtić u Hrvatskoj je DV Vukovar I, objekt LEPTIRIĆ, iz Vukovara.

Čime smo osvojili žiri?

Područni objekt Leptirić žiri je osvojio nizom nadstandarda – od zdrave prehrane, ekolške osviještenosti pa do suradnje sa zajednicom zbog koje smo osvojili i Nagradu za doprinos društvenom razvoju kroz provedbu volonterskih akcija.

Osim što namirnice nabavljamo od lokalnih proizvođača, u pobjedničkom vrtiću sami je i proizvodimo – u sklopu objekta imamo ekovrt i plastenik u kojima uzgajamo povrće, voće i začinsko bilje, a većinu uzgojenog povrća koristimo u prehrani bez termičke obrade kao svježe i sirove dodatke.

Brigu o  nutritivnim vrijednostima obroka za svako dijete vodi zdravstvena voditeljica, a svako dijete s posebnim režimom u prehrani ima svoj jelovnik prilagođen vlastitim potrebama. Što se tiče dodatnih programa i aktivnosti za djecu, mališani u Područnom objektu Leptirić mogu pohađati sportsku igraonicu u sportskoj dvorani koja je veličine školskih sportskih dvorana, potom englesku igraonicu i balet, a od dodatnih besplatnih programa imamo vjersku igraonicu, eksperimentalnu eko grupu te igraonicu za potencijalno darovitu djecu. Čitav je niz projekata koje provodimo, a ono što nas čini jedinstvenim je razvoj ekološke svijesti djece i čitave zajednice pa smo tako kroz projekt SLAGALICA izgradili plastenik u kojemu uzgajamo cvijeće, začine, povrće, uredili smo napuštene cvjetnjake u naselju i tako poslali i poruku sugrađanima koji su počeli uređivati napuštene zelene površine ispred svojih zgrada… Projekt smo dalje nastavili tako što svake godine na Dan grada dijelimo sadnice cvijeća i začinskog bilja.

Jedan od elemenata ocjenjivanja bio je i suradnja s roditeljima i širom zajednicom. Roditelji su nam izravni partneri u projektima, projektnim danima, akcijama uređenja vrtića, humanitarnim akcijama, pratitelji su i pomagači u svim našim aktivnostima. Upravo takvim partnerskim odnosom s roditeljima dolazimo i do suradnje sa širom društvenom zajednicom pa su naši predškolci članovi ribolovnog društva i sve znaju o održivom ribarenju. Hrvatske šume ogranak Vukovar nam je zazelenio dvorište autohtonim hrvatskim stablima. HGSS Vukovarsko-srijemske županije naš je partner u obuci djece za spuštanje zip line-om i pružanju prve pomoći pozivom na broj 112. Planinarsko društvo Vukovar uči nas aktivno i neposredno vještinama planinarenja čak i u našoj ravnoj Slavoniji… Volonteri iz gimnazije uče nas razvrstavanju otpada, a srednjoškolci Tehničke škole „Nikola Tesla“ majstori su za naše predškolce za pokuse efekta staklenika na prirodu. Naše naselje je malo i duboko povezano te smo mi u vrtiću često spona između mnogih kao i pratitelj mnogih u njihovim aktivnostima. S umirovljenicima iz dnevnog boravka imamo predivnu međusobnu suradnju. Oni uživaju u našem društvu, a mi u njihovim pričama i doživljajima iz djetinjstva.

Izuzetna nam je čast što je Područni objekt Leptirić proglašen najboljim vrtićem. Zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Agenciji za odgoj i obrazovanje i portalu Gradonačelnik.hr koji su prepoznali našu vrijednost. Zahvaljujemo se i našem Osnivaču, Gradu Vukovaru, koji osluškuje naše potrebe i podržava nas u svim našim projektima. Veselimo se daljnjem radu i projektima kojima ćemo nastaviti promicati trud i ulaganje u podizanje vrtićkih standarda.

Povezane vijesti