Menu Close

VEČER MATEMATIKE

Nakon nekoliko godina pauze,u DV Vukovar I je opet organizirano VEČER MATEMATIKE. Riječ je o događaju koje inicira Hrvatsko matematičko društvo, a održava se u brojnim školama i vrtićima diljem cijele Hrvatske. Kroz zanimljive i atraktivne centre aktivnosti osmišljene za razvoj predmatematičkih vještina izgrađujemo pozitivan stav kod djece prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

U Večeri matematike sudjeluju i roditelji s djecom, pa je ovo događaj koji ujedno pospješuje suradnju vrtića i obiteljskog doma. Roditelji na taj način pobliže spoznaju kako je igra temelj učenja u vrtiću, ali također otkrivaju i što njihova djeca sve mogu i znaju te koliko važnu ulogu odgojitelji imaju u životu njihove djece.

Večer matematike smo provodili u po Leptirić, Centralnom objektu, PO Mitnica, PO Vukovar Novi i PO Bogdanovci. Ukupno je sudjelovalo oko 140 djece i njihovi roditelji, a u organiziranje su se uključile sve odgojiteljica  iz spomenutih objekata. Za djecu su pripremile najrazličitije poticaje koji su, kroz igru, razvijali dječje predmatematičke vještine.

Još jednom veliko hvala odgojiteljica DV Vukovar I kao i roditeljima koji su se odazvali ovom događaju.

Povezane vijesti