Menu Close

Dječji tjedan

U organizaciji dječjeg vrtića – obilježen je i Dječji tjedan u našem Gradu. Međunarodni tjedan djeteta je tradicionalno međunarodno događanje koje se održava svake godine u prvom punom tjednu listopada. Svrha Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta, posebno na položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.

Dječji tjedan smo obilježili 3.10. na glavnom trgu. Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Marijan Pavliček pozdravio je djecu iz Dječjih vrtića Vukovar I i Vukovar II koja su pjesmom i plesom obilježili Međunarodni tjedan djeteta.

Geslo pod kojim se odvija Dječji tjedan je ”Ljubav djeci prije svega”. ‘Zato smo danas naše vrtiće preselili na gradski trg kako bi svi čuli što oni imaju za reći, a oni uistinu imaju puno toga za reći’, rekla je ravnateljica Mirjana Kulić te prenijela poruke koju povodom Međunarodnog tjedna djeteta djeca upućuju roditeljima: dragi roditelji, i pored svih vaših mana mi vas volimo. Usudite se biti sretni, pohvalite sami sebe jer vaša sreća čini i nas sretnima, prenijela je dječju poruku ravnateljica Kulić dodajući kako su djeca naša snaga i budućnost.

Povezane vijesti