Menu Close

Posjet državnoj Ergeli Đakovo

Djeca iz skupine Pčelica, Golubića i Vjeverica (Centralni objekt) su odlučili posjetiti državnu Ergelu Đakovo.

Izlet je obuhvaćao nekoliko obilazaka, a vjerujemo kako je svaki od njih bio zanimljiv našim vrtićancima.

Samim dolaskom u Ergelu, išli smo u obilazak Pastuharne te usvojili niz novih spoznaji. Vidjeli smo gdje se konji nalaze, za što se koriste, što jedu, gdje se kupuju, kako se suše, kako je nastala sama Ergela … Nakon obilaska Ergele imali smo priliku vidjeti predstavu s konjima.

Izrazi dječjih lica su bili dovoljan pokazatelj oduševljenja spram novih stvari koje su imali prilike vidjeti i doživjeti.

Poslijepodne smo odlučili provesti na Ivandvoru, nedaleko od Đakova. Uz sunčan dan i predivnu prirodu, naša djeca su slobodno istraživala, igrala se, trčala, promatrala, družila se… Na Ivandvoru je smješteno matično stado kobila s podmlatkom koji se tu odgaja i othranjuje do svoje treće godine, kad muška omad odlazi na obuku i trening u Pastuharnu. Tako da su djeca promatrala konje u njihovom prirodnom okruženju što je zaplijenilo njihovo zanimanje.

Dojmovi su vrlo pozitivni i oduševljenje je veliko. Ovime još jednom želimo istaknuti važnost učenja u predškolskoj ustanovi upravo kroz ono konkretno, vidljivo i iskustveno te vjerujemo kako ćemo imati još prilika za sličnim doživljajima.

Povezane vijesti