Menu Close

Dvije godine rada vjerskog programa u dječjem vrtiću Vukovar I

Dječji vrtić Vukovar I, u sklopu svog rada već dvije godine provodi vjerski program i to na dva načina: kroz kraći program vjerske igraonice koji se provodi u Centralnom objektu i rad vjerske skupine u PO Mitnica.

S ponosom možemo reći kako je od samih početaka rada spomenutih programa sve veća želja roditelja i djece za uključenjem u spomenute programe.

Nakon nekoliko godina ustrajnog rada, prepoznali smo potrebu da dio naučenoga i pokažemo našim roditeljima, bakama, djedovima. Međutim, u ovo adventsko vrijeme odlučili smo naš rad pokazati i onima koji su najzaslužniji za pokretanje vjerskog odgoja u našem vrtiću: đakovačko-osječkom nadbiskupu i metropolitu Đuru Hraniću i cijelom katehetskom uredu đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s dr. Teutom Rezom koji su nam bili iznimna potpora.

Svečani nastup održan je 11.12. u Pastoralnom centru sv. Bone. Velika pomoć su nam bili roditelji, djedovi i bake koji su pripremili razne slastice s kojima smo se počastili na domjenku nakon predstave. Veliko hvala roditelju Slavenu Katiću koji je bio pratnja na gitari i svojim vještinom pripomogao uveličiti samu izvedbu.

Važnosti vjerskog odgoja u vrtića posebno je istaknuo i sam nadbiskup Đuro Hranić. Odrastamo u demokratskom društvu u kojem imamo mnoštvo izbora. Isto tako, roditelji imaju pravo na slobodan odgoj svoje djece. Samim time, potrebno je roditeljima ponuditi i mogućnost odgoja djeteta u vjeri te ukazivati na važnost spomenutog. DV Vukovar I svojim radom to i dokazuje. Nadbiskup nas poziva da nastavimo takav rad i nada se da će sljedeći put biti još više skupina i kraćih programa vjerskog odgoja u našoj ustanovi. 

Povezane vijesti