Menu Close

Zimske igre na snijegu

Kad je lijepo vrijeme i sunce sja, većina roditelja će se složiti da djeca trebaju biti na otvorenom.  Zašto?  Zato jer svi znamo da je igranje vani dobro za našu djecu, za njihovo zdravlje, za društveni život, za razvoj duha i tijela. Vjerovali ili ne, ista pravila vrijede i za zimski period.

U zimskim mjesecima u zatvorenim prostorima (sobe dnevnog boravka, hodnici i sl.) djeca češće i lakše obolijevaju od bolesti dišnog sustava, ali i drugih bolesti. Zbog toga ih treba svakodnevno i redovito izvoditi na svježi zrak.

Boravak na zraku u zimskim mjesecima podrazumijeva igre i sadržaje koji mobiliziraju na rad cijeli organizam djeteta, a to su trčanje, grudanje, sanjkanje, skijanje i druge aktivnosti.

Naravno, djecu je potrebno adekvatno obući i skratiti vrijeme provedeno napolju, ali im nipošto to vrijeme ne treba uskraćivati.

Ove dane u vrtiću koristimo za provođenje najrazličitijih aktivnosti na snijegu i na taj način jačamo organizam, provodimo tjelovježbu, potičemo maštu i kreativnost, razvijamo spretnost, koordinaciju, grubu motoriku, potičemo samostalnost prilikom oblačenja potrebne odjeće (skafandera, šalova, čizama, kapa, rukavica), učimo o zimi, provodimo istraživačko-spoznajne aktivnosti u kojima djeca samostalno dolaze do novih spoznaja i zaključaka i još mnogo toga. 

Povezane vijesti