Menu Close

Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom i obilježavanje Svjetskog dana šuma

Djeca skupine Jabučice, PO Vukovar Novi i djeca u PO Mitnica danas dolaze u vrtić noseći različite čarape. Iako su znali da različite čarape obuvamo kako bismo na taj način obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom – dolaskom u vrtić otkrivamo zašto baš nosimo različite čarape i saznajemo tko su to osobe s Down sindromom. Skupina ”Jabučice” je ove godine uključena u međunarodni projekt ”Say hello to the world” koji za cilj ima razvijanje svijesti o osobnom identitetu, učenju o drugim kulturama, uspostavljnju brige za socijalnu pravdu te potiče i promovira interakciju među djecom i razvija njihove socijalne vještine. Razvijanje tolerancije prema različitosti je u samoj srži projekta, a samim time i pokazivanje podrške osobama s Down sindromom je važan dio tog puta.

S obzirom da je danas i Svjetski dan šuma, skupine Jabučice i skupina Jagodice (PO Vukovar Novi) su prijepodne provele upravo u našoj šumi, Adici. Odgojitelji su naglasili blagodat toga da u našem gradu imamo ovakav kutak prirode u kojem možemo provoditi svoje slobodno vrijeme. Osluškivali smo pjev ptica, promatrali stabla i uspoređivali ih, razgovarali o zanimanju šumara, razgovarali o pravilnom ophođenju prema šumama i zašto je to važno.

Jedna od najvažnijih zadaća djeteta predškolske dobi je KRETANJE, a ono je znatno slobodnije, produktivnije i poticajnije ako je u prirodi.

Povezane vijesti