Menu Close

Predškolci iz PO Vukovar Novi na svom prvom “maturalcu”

Djeca skupine Jabučice koja sudjeluju u međunarodnom projektu Say Hello to the world u posljednoj etapi projekta-peti prst uče o svojoj domovini. Prilika je to za posjetu glavnom gradu i njegovim znamenitostima.

No, prije upoznavanja Grada posjetili smo Sabor RH. Upoznali se s radom zastupnika i institucijom Sabora. Slijedio je potom odlazak na Pantovčak u posjet predsjednici. Osim prilike upoznavanja predsjednice s našim projektom djeca su provela vrijeme u igri u prelijepom okruženju predsjedničke rezidencije koje će im zasigurno ostati u sjećanju. 

Slijedi potom šetnja Gornjim gradom, vožnja uspinjačom, sladoled kod Vinceka, te odlazak preko glavnog Trga bana Jelačića u naš “hotel” vrtić “Različak” gdje smo smješteni. Nakon večere nastavljamo s druženjem, pa prije počinka još ima snage za pjesmu i ples! 

Drugi dan posjećujemo Tehnički muzej Nikola Tesla, te nakon ručka u nezaobilaznom Mc Donaldsu krećemo put Vukovara gdje nas roditelji, koji su pustili i pokoju suzu jutro prije na ispraćaju, nestrpljivo čekaju.

Jabučice će svoje dojmove i nove spoznaje o glavnom gradu naše domovine podijeliti video javljanjem s prijateljima vrtićem partnerom iz Varšave.

Povezane vijesti