Menu Close

“Božje ovčice” na izletu u Aljmaš i Zoo vrt Osijek

Nakon raznovrsnih aktivnosti u vrtiću na temu majka, kojoj posvećujemo cijeli mjesec svibanj, djeca vjerske odgojne skupine „Božje ovčice“posjećuju Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu. 

Uz pomoć fra Matije Marijića otkrivamo i spoznajemo o važnosti majčina bića te pobuđujemo ljubav prema Isusovoj majci Mariji i našoj nebeskoj majci. Također kroz molitvu i pjesmu susrećemo se s osobom Majke Božije te na poseban način uz njezinu čudotvornu snagu tražimo i molimo zaštitu.

Ova posjeta je  također i uvod  u sljedeću temu „Moja kršćanska zajednica-crkva“čiji je cilj pobuditi radost zbog Isusove prisutnosti u Crkvi i zajedničkog okupljanja svih vjernika.

Fra Matija nas upoznaje s prostorom i predmetima koji se nalaze u crkvi (oltar,svetohranište-tabernakul,ambon-stalak za čitanje),kao i s predmetima koji su nam potrebni za slavljenje sv. mise (kalež,vino,voda,beskvasni kruh, plitica).

Nakon Aljmaša nastavljamo naš izlet te posjećujemo Zoo vrt Osijek ,kao zadnju etapu projekta „Škola za Afriku“, imamo priliku uživo vidjeti raznoliki životinjski svijet te prepoznati i imenovati životinje Afrike o kojima smo učili.

Na kraju našeg izleta organiziramo piknik, jer trebalo je malo odmoriti i nešto prigristi, naravno neizostavna je bila i igru na igralištu.

Povezane vijesti