Menu Close

NAJBOLJA VOLONTERSKA AKCIJA UPRAVO U DV VUKOVAR I

Sjećate li se volonterske akcije koja se provodila u našem vrtiću (PO Leptirić) sredinom lipnja prošle pedagoške godine u suradnji s PRONI centrom u sklopu provedbe projekta ”Volonterski centar Vukovar”?

https://www.djecjivrticvukovar1.hr/2019/06/14/kad-se-male-ruke-sloze/

U akciju smo uključili odgojitelje, roditelje i volontere, a glavni cilj nam je bio uređenje dječjeg igrališta u spomenutom objektu. Od različitih materijala, nastojali smo obogatiti dječje igralište na jedan privlačan, funkcionalan i primjeren način.

Tako je nastala i senzorna staza, različiti šareni cvjećnjaci o kojima se brini vrtićka djeca. Uz sve to smo se i odlično zabavili te potvrdili da izdvajanje slobodnog vremena da bi svojim radom doprinijeli podizanju kvalitete života drugih (u ovom slučaju – vrtićke djece) je vrijedno i višestruko važno.

Ovakve akcije ukazuju na trenutke kada zaboraviš da volontiraš kako bi pomogao promijeniti živote drugima jer volontiranje mijenja ujedno i tvoj život.

Stoga nam je drago da je PRONI centar prepoznao ovu akciju kao važnu i da nam je, uoči Dana Volontiranja dodijelio Nagradu za doprinos društvenom razvoju kroz provedbu volonterske akcije.

Cjelokupni rad u vrtiću provodi se kroz niz suradnji i projekata kojima, kako kažu djelatnici Dječjeg vrtića Vukovar I, podižu kvalitetu predškolskog rada i jačanja veza s lokalnom zajednicom.Upravo tako nastala je i volonterska akcija pod nazivom „Kad se male ruke slože“ koja je tijekom lipnja ove godine provedena u PO Leptirići u Borovo Naselju. U akciju je bilo uključeno 20-tak volontera, roditelja i zaposlenika dječjeg vrtića, kao i drugi volonteri iz zajednice, a imala je  za cilj urediti dvorište dječjeg vrtića te ga obogatiti na jedan privlačan, primjeren funkcionalan način.  Upravo ovom akcijom, još jednom su pokazali kako im je stalo do podizanja kvalitete predškolskog rada, ali i suradnje s lokalnom zajednicom i njezinim dionicima, što svakako doprinosi društvenom razvoju. Stoga, nagradu za doprinos društvenom razvoju kroz provedbu volonterske akcije dodjeljujemo DV Vukovar I.

http://www.icm-vukovar.info/urucene-volonterske-nagrade-za-2019-godinu/

Svečano uručenje Volonterskih nagrada pojedincima i organizatorima volontiranja s područja grada Vukovara za 2019. godinu provelo se 4.prosinca u prostorima Gradske knjižnice. Prilikom dodjele nagrade, odgojiteljica Kristina Zorić-Beslema je detaljnije predstavila samu akciju, a ravnateljica Mirjana Kulić je ukazala na važnost provođenja upravo ovakvih akcija u našem vrtiću jer upravo one povezuju vrtić s lokalnom zajednicom.

Zahvaljujemo se PRONI centru i nadamo se nastavku suradnje.

Povezane vijesti