Menu Close

PAX ET BONUM

Humanitarna akcija „Pax et bonum“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar I i II uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara.

Organizator humanitarne akcije je Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata “Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M.” u suradnji s istoimenom udrugom iz Eisenstadta i Željezanskom biskupijom te uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske.

Akcija u kojoj se prikupilo 195.000,00 kuna provodila se u razdoblju od 02. rujna do 30. studenoga, a u njoj su sudjelovali i građani pozivom na humanitarni broj telefona. Također, u sklopu iste održao se humanitarni koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje su nastupala skupine Maslačak PO Leptirić.

Prigodom uručivanja prikupljenih novčanih sredstava, DV Vukovar I (PO Leptirić) posjetili su izaslanik Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, delegacija Grada Zagreba predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, delegacija Gradišćanskih Hrvata na čelu sa začetnikom ideje Željezanskim biskupom mons. dr. Egidijem Ivanom Žikvoićem te biskup mons. Đuro Hranić. Djeca DV Vukovar I i Vukovar II dočekala su dočekala su spomenutu delegaciju prigodnim programom.

„Ovo je samo mala gesta i znak pažnje, ali mišljenja sam da nikad nećemo moći dovoljno vratiti Vukovaru i njegovim stanovnicima za sve ono što su učinili i koliko su propatili za stvaranje samostalne Republike Hrvatske. Zagreb je ponosan na sudjelovanje u ovoj akciji i sudjelovat će u svakom budućem humanitarnom djelovanju za Vukovar“ rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te istaknuo kako je ovaj projekt dokaz kako se možemo bolje povezati kroz zajedništvo i solidarnost.

Povezane vijesti