Menu Close

Hrvatski olimpijski dan

Sjajna atmosfera vladala je našim vrtićem u petak 10.9.2021. kada smo se pridružili obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana, projektu proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima te educirati mlade o olimpijskom pokretu i njegovom značenju u svijetu.

U Vrtiću smo provodili brojne aktivnosti kroz koje su djeca saznala kada su i gdje održane prve Olimpijske igre, što je olimpijska vatra, vrste olimpijskih sportova, olimpijski simboli, geslo olimpijskih igara, vrste olimpijskih odličja, odličja koja su osvajali hrvatski sportaši i drugo.

Za djecu su organizirane različite sportske igre i aktivnosti na zraku: tjelovježba, trčanje sa zadatkom, trčanje na  20 metara, potezanje užeta, skok u dalj, igre sportskim padobranom i brojne druge. Na taj način nastojali smo djeci kroz igru ukazati na važnosti kretanja, bavljenja sportom i vježbanja.

Svi su nosili bijele majice što na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima. Dobro smo se zabavili, družili i uživali, a sve to u sportskom duhu.

Kako nam je bilo možete vidjeti u galeriji fotografija.

Povezane vijesti