Menu Close

Dječji tjedan u skupini Maslačak

Skupina Maslačak područnog objekta Leptirić imala je aktivan tjedan. Nakon javnog nastupa u gradu u ponedjeljak 4. lipnja, u utorak su uprizorili priču “Ogledalce” Grigora Viteza. Čija je uistinu slika i tko je odnio kuci ogledalce, je li to bio zec, vjeverica, šojka ili medo pokušali su, na dramskoj predstavi dokučiti prijatelji iz svih vrtićkih skupina.

U srijedu smo posjetili Gradsku knjižnicu Vukovar, ogranak Borovo Naselje gdje su knjižničari prvo pročitali kratku slikovnicu “Kišna kap” nakon čega su pripremili radionicu izrade jesenjih kruna. Na pripremljenom komadu hamer papira djeca su lijepila lišće po želji. Po završetku knjižničari su im pomogli spojiti krune te je započela igra kraljevni i kraljevića.

U četvrtak nam je kiša poremetila planove s policijom ali budući da smo opremljeni gumenim čizmicama to smo vrijeme iskoristili za odlazak u vrt, gdje su djeca brala i skupljala preostale plodove te uživala u igri blatom.

U petak smo ponovno bili domaćini svim vrtićkim skupinama za koje smo pripremili glazbene i plesne igraonice.

S djecom mlađeg uzrasta smo, uz pratnju sintisajezera pjevali pjesmice Kišica i Pekar, dok smo s nešto starijima pjevali Bicikl, Mlinar, Žaba te pjesme s pokretima Tko stvori i Waka Waka

Uz moto Dječjeg tjedna “Ljubav djeci prije svega” završili smo i ovaj tjedan!

Povezane vijesti