Menu Close

Svjetski dan činjenja dobrih djela

Svjetski dan činjenja dobrih djela događaj je koji je inicirala i pokrenula organizacija Good Deeds Day. Povodom obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobrih djela Udruga žena Vukovar je kreirala i provela aktivnost koju su podržale brojne institucije i ustanove sa područja grada Vukovara. U suradnji s Proni centrom Vukovar, Gradom Vukovarom, Vukovarsko-srijemskom županijom, Dječjim vrtićima Vukovar I i Vukovar II, Osnovnom školom Siniša Glavašević, Klubom osoba treće dobi, Javnom vatrogasnom postrojbom Vukovar i Decernom j.d.o.o. izrađeno je 18 kućica za ptice i reciklirano više od 100 tetrapaka od kojih su izrađene hranilice za ptice. Pet shop Osijek donirao je 100 kg hrane za ptice za provedbu ove akcije.

U petak, 8.4.2022. smo u park šumi Adica napunili naše hranilice i zajedno sa kućicama za ptice postavili po drveću uz pomoć vatrogasaca.

Cilj ove akcije bio je potaknuli djecu na recikliranje i na taj način kod njih ujedno i razviti svijest o dobrobiti volontiranja od malih nogu.  Provedbom ove aktivnosti nastoji se osvijestiti važnost očuvanja i zaštite prirode te djeci na zanimljiv način pokazati da uz malo truda i kreativnosti mogu otpadne materijale iz domaćinstva pretvoriti u uporabne i estetske predmete.

Zajednički možemo bolje doprinijeti podizanju kulture volontiranja, razvoju naše lokalne zajednice i spremnosti za bezrezervno pomaganje drugima.  

Povezane vijesti