Menu Close

DANI SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA

Kako bismo od malih nogu razvijali svijest o važnosti obilježavanja Dana pada grada Vukovara i svih događaja koji su se dogodili davne ’91 u našemu gradu, djeca Dječjeg vrtića Vukovar I su se na svoj način uključila u obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara. Tijekom prošlog i pretprošlog tjedna smo razgovarali o gradu u kojem živimo i zašto ga volimo, naučili smo koje se sve znamenitosti nalaze u Vukovaru, putem fotografija smo uspoređivali kako je grad izgledao nekada, a kako izgleda danas. Stvarali smo makete grada, crtali, modelirali i kaširali vodotoranj, Vučedolsku golubicu i Bijeli križ, a sve smo to provodili slušajući i učeći pjesme o Vukovaru.

Djeca su zapalila svijeće ispred svojih vrtića u znak sjećanja na sve poginule i nestale u Domovinskom ratu. Ovisno o lokaciji gdje se vrtić nalazi, djeca su posjetila određena spomen obilježja Vukovara.

Na taj način učimo od malih nogu o povijesti grada u kojem živimo, učimo odati zahvalnost za sve one koji su se za ovaj grad borili, učimo prepoznati znamenitosti koje se nalaze na ulicama kojim svakodnevno šetamo i učimo još više voljeti svoj grad.

Povezane vijesti