Menu Close

OBAVIJEST RODITELJIMA

Poštovani roditelji,

Od 25. svibnja, sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, VRTIĆ JE PONOVNO OTVOREN ZA RAD I PRIHVAT SVE DJECE.  Među uputama za roditelje, koje se nalazimo na sljedećem linku (Upute HZJZ-a) ističemo sljedeće:

”Roditeljisu dužni pažljivo pročitati nove Upute HZJZ-a kako bi uočili važne promjene u pristupu. Posebice jer je sad omogućeno da u dječji vrtić dođu sva djeca. Naime, na samom početku Uputa koje su izradili stručnjaci (epidemiolozi, pedijatri, liječnici školske medicine, znanstvenici i drugi stručnjaci) stoji:

„Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.“

Više se ne traže izjave roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu i roditelji dovode djecu u dječji vrtić bez obzira na svoj radni status. Roditeljima je omogućeno i naknadno uključivanje djeteta u vrtić.

Roditelji ne ulaze u vrtić osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosno na druge roditelje i djecu.

U pratnji jednog djeteta vrtićke dobi uvijek je samo jedna odrasla osoba.

Roditelji se ne okupljaju na ulazu.

Roditelji imaju pravo naknadnog uključivanja djeteta u vrtić.

Roditelj treba proučiti Upute HZJZ-a u cjelini. U našem radu se nastojimo maksimalno pridržavati svi Uputa HZJZ-a i Ministarstva, a nadamo se kako ćemo što prije stvari vratiti u normalu. Svim roditeljima jedno veliko hvala na razumijevanju i pridržavanju svih Uputa.

Povezane vijesti